sobota, 7 września 2013

Gofry

Chyba nie ma idealnego przepisu na gofry, próbowałam już kilku z różnym skutkiem zwykle mniej efektownym:)  
Ten znalazłam na blogu Moje Wypieki z którego zresztą często korzystam i polecam
http://www.mojewypieki.com

Gofry wyszły dość puszyste i chrupiące, takie "mokre" w środku. Z dżemem i bitą śmietaną rewelacyjne, szczególnie smakowały nam drugiego dnia na śniadanie:)))


 Składniki:
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 2 szklanki mleka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 1/3 szklanki 
  • 2 jajka (żółtka oddzielone od białek)
Wszystkie składniki oprócz białek zmiksować na gładką masę. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z ciastem - I gotowe. Wlewać na dobrze rozgrzaną gofrownicę.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz