Pomysł podpatrzyłam u Pani Kasi na zajęciach kulinarnych. Pani Kasia prowadzi w "mojej" szkole zajęcia kulinarne z dzieciakami. Nie wiem skąd ona czerpie pomysły ale co tydzień dzieciaki przygotowują coś pyszniejszego:)
Składniki (dla jednej osoby)
- bułka kajzerka (pewno można wykorzystać tutaj każda inną również)
- jajko
- plasterek wędliny (opcjonalnie)
- ser
- szczypiorek do posypania
Z bułki trzeba zrobić "gniazdko" należy odciąć górę i wydrążyć środek. Do środka wkładamy wędlinę, na to rozbijamy surowe jajko i posypujemy je sola (może być również pieprzem) na górze układamy plasterek sera, lub posypujemy startym. Całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180'C na 12-15 min, do ścięcia się jajka. Po wyjęciu posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
I już:)
Wyobrażam też sobie taką bułeczkę z podpieczonymi wcześniej na masełku pieczarkami mmm......
Pyszności
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz